22 september, Update van de pleincommissie

Voor de realisatie van de tweede helft van het schoolplein was er eerst weer nieuw budget nodig. Daar is de  afgelopen periode veel tijd in gestoken, en zeker niet zonder resultaat.

Het is fijn te merken dat onze plannen breed gesteund worden. Dorpsbelang is betrokken en we hebben van verschillende instanties al subsidies mogen ontvangen. Zo kregen we onlangs van de gemeente het fantastische bedrag van €20.000 en van de vliegbasis €1500. Onze eigen kinderen van IKC It Anker haalden dankzij de sponsorloop een mooie €2000 op. Al met al zitten we nu op zo’n €27.000. We schatten rond de €40.000 nodig te hebben, maar gelukkig lopen er nog een aantal subsidieaanvragen.

Omdat er aan deze kant van het dorp nog geen enkele speeltuin te vinden is voor kinderen, hebben we besloten van ons plein een openbaar speelterrein te maken. Dus ook buiten de schooltijden om kan er straks naar harte lust gespeeld worden op het nieuwe plein.

 

Het streven is de realisatie van onze plannen dit schooljaar af te ronden. Zoals jullie begrijpen zullen we hiervoor zo nu en dan wel wat extra handen kunnen gebruiken, dus we hopen op jullie hulp te mogen rekenen. Hierover binnenkort meer. Nog heel even geduld, en dan kunnen alle kinderen genieten van een prachtig groen speelplein!