Nieuws

Hieronder leest u over alles wat er op It Anker leeft en speelt.

  5 maart, Vliegen door de bieb

  Rennen en vliegen door de bieb! Dat deden de kinderen van groep 6 vandaag in de Bibliotheek van Dronryp. Fanatiek gingen de leerlingen aan de slag in het levende ganzenbordspel ‘Vliegen door de bieb’, waarbij gezocht werd naar antwoorden op vragen over boeken en de bibliotheek. Spelenderwijs maakten de kinderen kennis met leuke boeken en de manier van zoeken in de bibliotheek. Kijk in het fotoalbum voor nog een paar foto's. 

  Zelf met uw kind op zoek naar leuke boeken? Kom dan naar de bibliotheek van Dronryp of Franeker.  Is uw kind nog niet lid van de Bibliotheek, dan kunt u dat daar direct regelen. Het lidmaatschap is gratis én boetevrij.


  12 februari, Met groep 6, 7 en 8 naar BOOT-Holland

  We zijn met groep 6, 7 en 8 naar BOOT-Holland geweest. Het was in het WTC in Leeuwarden.

  We zijn er met auto’s naar toe gereden. Toen moesten we ons verzamelen in de hal. We gingen naar binnen en toen moesten we naar onze groepjes toe. Toen gingen we leuke dingen doen. Dat waren: suppen, skaten, klimmen, bunching run, speurtocht, een leerzame quiz over boten, bootje maken met simulator en het balansspel. En toen hadden we pauze en we kregen een broodje ham of kaas en limonade. We mochten ook zelf wat meenemen. En er waren ook hele mooie boten te zien. 

  En het was een leuke en sportieve dag. Sommige kinderen moesten soms echt hun angsten overwinnen. Wij vonden suppen het leukst. 

  Noa en Manon

  Foto's van dit leuke uitje zijn te vinden in het fotoalbum.