Nieuws

Hieronder leest u over alles wat er op It Anker leeft en speelt.

  18 april, Juf Sjoukje in groep 2!

  Juf Sjoukje, Douwe Sjoerd  en Anienke kwamen natuurlijk ook even een bezoekje brengen in groep 2! De kinderen dachten dat juf Sjoukje nu twee baby's had, maar Douwe Sjoerd was nu toch echt geen baby meer! We hebben heerlijk gesmuld van de lekkere traktatie! Bedankt, juf Sjoukje! 


  18 april, Juf Sjoukje met dochter Anienke op bezoek.

  Juf Sjoukje kwam met kleine Anienke en Douwe Sjoerd even op bezoek. De kinderen reageerden enthousiast op de kleine Anienke en lieten juf Sjoukje met trots zien wat ze voor de baby gemaakt hadden. 


  17 april, IEP toets groep 8!

  Vandaag en morgen (17 en 18 april) maakt groep 8 de IEP toets. De IEP Eindtoets van Bureau ICE is door het ministerie van OCW goedgekeurd. Sinds schooljaar 2014-2015 is een eindtoets verplicht voor alle leerlingen van groep 8 in het reguliere basisonderwijs. IEP staat voor ICE Eindevaluatie Primair onderwijs.

  Over een aantal weken ontvangen we de uitslag van de eindtoets en dat is toch altijd wel weer een beetje spannend. Maar de leerlingen doen allemaal ontzettend hun best, dus daar ligt het niet aan.


  12 april, Sponsorloop

  De kinderen krijgen morgen een formulier mee voor de sponsorloop. Het is de bedoeling dat ze wat sponsors zoeken in de buurt. De mensen kunnen per rondje of een maximum bedrag invullen.

  We houden de sponsorloop op 20 april op het sportveld.

  De kinderen van groep 1 t/m 4 lopen de rondjes op het kunstgras. ( max 20 min)

  De kinderen van groep 5 t/m 8 lopen rondjes om het voetbalveld. ( max 20 min)

  De sponsorloop begint ongeveer 9.00 uur en we starten met groep 1 t/m 4.

  Daarna gaan de kinderen van groep 5 t/m 8 van start. Als de sponsorloop afgelopen is gaan de kinderen weer terug naar school.

  Wel verstandig om ze wat makkelijke kleding aan te doen en schoenen waar ze goed op kunnen lopen.

  Supporters zijn natuurlijk van harte welkom om de kinderen aan te moedigen.


  6 april, Feestelijke opening woensdag 4 april

  De verbouwing zit er op en de nieuwe meubels zijn binnen. Wat is de school mooi geworden en wat zijn we hier blij mee! Woensdag hebben we dit met elkaar gevierd. Alle kinderen volgden deze ochtend twee verschillende workshops. Deze stonden in het teken van kunst, muziek, dans en cultuur. Aan het einde van de ochtend hebben de groepen buiten op het plein aan elkaar gepresenteerd wat ze gedaan en geleerd hebben. Wat een talent! We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde ochtend! 

  Voor meer foto's, neem een kijkje in het fotoalbum. 


  29 maart, Paasviering van groep 1 en 2

  Vanmorgen hebben de kinderen van groep 1 en 2 samen het paasfeest gevierd! We hebben allemaal mooie paasliedjes gezongen en we hebben geluisterd naar het verhaal "het geheim van de zon". Ook hebben de kinderen van groep 1 gedichtjes voorgedragen, helemaal uit het hoofd! De kinderen van groep 2 zongen een lied over de intocht van Jeruzalem en beeldden het uit met een bijna echte ezel! Daarna hebben we samen geluncht. Alle kinderen hadden broodjes en beleg meegenomen en samen hebben we er heerlijk van gegeten! Wat een fijn en gezellig feest!


  7 maart, Feest in groep 2!

  Vandaag hebben we de verjaardag van onze juf gevierd en het was een hele leuke dag! We deden spelletjes, mochten zelf een taartje maken en natuurlijk deden we ook bingo en stoelendans! En we aten vandaag geen brood, maar pannenkoeken! De moeder van Lisanne en Marianca hadden ze voor ons gebakken! Ze waren heerlijk! Bedankt, lieve moeders!!


  21 februari, Groep 5/6 naar het Planetarium

  Op uitnodiging van dorpsbelang zijn we vanochtend met groep 5/6 naar het Planetarium geweest. Na een uitleg waarbij we antwoord kregen op al onze vragen en een korte film, mochten we in kleine groepjes een speurtocht met allerlei opdrachten doen door het museum. Een hele leuke, maar ook zeer leerzame ochtend. Dorpsbelang, bedankt! 

  Voor meer foto's, neem een kijkje in het fotoalbum. 


  20 februari, Operatie geslaagd!

  Vandaag kwam de vader van Aimee, dokter Erik, bij ons in de klas! Eerst vertelde hij allerlei dingen over het ziekenhuis en daarna mochten de kinderen zich klaarmaken voor de operatie! Mutsjes op, handschoenen aan, mondkapjes voor en opereren maar! De buik van beer werd open gesneden en we wisten al meteen de oorzaak van de buikpijn: te veel gesnoept! Gelukkig kon de wond snel weer worden gehecht en mochten de kinderen de snoepjes opeten. Heel erg bedankt dokter Erik! Het was ontzettend leuk!!


  18 februari, Ziek zijn in groep 2!

  De afgelopen weken hebben we het thema ziek zijn behandeld in groep 1 en 2. We hebben o.a. bedden, ambulances en dokters geknutseld, liedjes geleerd, verhalen gehoord, filmpjes bekeken over het ziekenhuis en nog veel meer leuke dingen gedaan. In de klas hebben we een echte ziekenhuishoek met een behandeltafel, een zuurstofmasker, doktersjassen, spuitjes, narcosekapjes en natuurlijk veel verband en pleisters! Ook krijgen we, als afsluiting van het thema, nog visite van een echte dokter! De vader van Aimee van der Meij komt om te vertellen over het zuekenhuis! 


  15 februari, Sst, de tijger slaapt!

  Vandaag kwam juf Lydie van de bieb bij ons in de klas! Ze had het boek "Ssst, de tijger slaapt" meegenomen en ook nog allemaal andere nieuwsgierige dingen: een taart, een grote tijger en een vertelkastje! Ze las het boek erg spannend voor en wij mochten meedoen in het verhaal. Daarna mochten we de verjaardagstaart met z'n allen versieren en gingen we nog een sluipspelletje doen. En omdat we zo goed hadden geluisterd kregen we allemaal nog een kleurplaat en een luisterdiploma! Bedankt, juf Lydie!


  8 februari, Presentatie door Boukje Fokkema

  Hoop en leven brengen aan kinderen in nood in Rusland

  Juf Femmie haar zusje was vanochtend bij ons op school om in de groepen 3 t/m 8 iets te vertellen over haar werk in Rusland. Boukje heeft de afgelopen twee jaar in Novosibirsk, Rusland gewoond. Daar heeft ze gewerkt met kinderen in nood. In december is ze teruggekomen naar Nederland. 

  Twee jaar geleden ging ons zendingsgeld naar haar project in Siberië. Vandaag kwam ze ons vertellen wat ze met het geld heeft kunnen doen. Ook vertelde ze over haar nieuwe plannen. In april vertrekt ze weer naar Rusland, dit keer naar Sint Petersburg. Hier zal ze gaan werken met weeskinderen en kinderen met een beperking. Ook dit jaar gaat ons zendingsgeld weer naar haar project 'Hoop en leven brengen aan kinderen in nood in Rusland'. 


  1 februari, Yes, klaar met de Cito toetsen!

  De afgelopen week hebben ook in groep 2 de Cito toetsen voor taal en rekenen gemaakt! We hadden er zo'n zin in, maar steeds waren er kinderen ziek... Dinsdag was iedereen weer beter en konden we eindelijk beginnen! Yes!!


  31 januari, Winter op de Noordpool.

  Dit was het thema van de afgelopen weken. We hebben heerlijk geknutseld en gezongen over sneeuw en ijs en natuurlijk van alles geleerd over de ijsbeer en de pinguïn! In de speelhoek op de gang werden iglo's gemaakt en hadden de eskimo's een warm onderkomen! Helaas konden we geen uitstapje maken naar de Noordpool, omdat we dan toch een beetje te lang van huis zouden zijn...

   

   


  17 januari, Nieuwe spullen in de huishoek!

  Deze week hebben we een paar nieuwe dingen in de huishoek gekregen: een keukentje, een kinderstoel, een kinderwagen en een droogrekje. De kinderen hebben er al prachtig mee gespeeld! Binnenkort komt er nog een commode en een multifunctioneel paneel!


  22 december, Juf Sjoukje met zwangerschapsverlof!

  Op woensdag 20 december was het feest in groep 1!!

  Juf Sjoukje vierde haar verjaardag en tevens afscheid.

  Juf Sjoukje is nu met zwangerschapsverlof en gaat het lekker rustig aan doen de komende tijd. Na een gezellige dag in de groep werd zij nog verrast door de ouders/ kinderen van groep 1.

  Hartstikke leuk!


  21 december, Kerstviering in groep 1 en 2

  Donderdagmiddag hadden we een kerstviering op school. Eerst hadden we een viering met een kaarsenspel, een toneelstukje, een verhaal en natuurlijk mooie kerstliedjes! Daarna hebben we heerlijk gegeten van de hapjes die door de ouders waren gemaakt! Ouders bedankt voor jullie geweldige inzet!!


  5 december, Sinterklaas in groep 2!

  Vandaag was het dan eindelijk zover: Sinterklaas en zijn pieten kwamen op It Anker en ook bij ons in de klas! We mochten allemaal bij de Sint komen en hij had van alles over ons opgeschreven in zijn boek! Het was een prachtig feest en we kregen ook super mooie cadeaus van de pieten!


  5 december, Sinterklaasfeest in groep 4 en groep 6!

  Dinsdag 5 december stond natuurlijk in het teken van de verjaardag van Sinterklaas.

  Groep 4 heeft met juf Tamara en meester Jurjen Sinterklaas gevierd in de klas en groep 6 heeft samen met juf Tirza in de gemeenschapsruimte alle surprises uitgepakt en gedichten voorgelezen. Wat hebben alle kinderen ontzettend hun best gedaan om er wat leuks van te maken!

  Aan het eind van de ochtend hebben we het grote pepernotenspel gedaan en terwijl groep 4 handvaardigheidscircuit had heeft groep 6 een Sinterklaasfilm gekeken.

  Kortom... het was een hele gezellige dag!!

  (voor foto's zie fotoalbums)


  29 november, Voorlezen in groep 2!

  De kinderen van groep 7/8 hadden zelf verhalen bedacht over Sinterklaas en zwarte piet. Ze mochten deze verhalen voorlezen bij ons in de groep! Dat was natuurlijk wel een beetje spannend, maar ze deden het allemaal erg goed. Ze kregen zelfs een spontaan applaus!


  29 november, O, kom er eens kijken!

  De kinderen van groep 2 hadden gister hun stoomboot gezet en heel veel liedjes gezongen voor de Sint. Toen ze vanmorgen weer  op school kwamen zaten de bakjes vol met pepernoten en schuimpjes! Na het fruit eten hebben ze er heerlijk van gesnoept! Dank u wel Sinterklaas!


  28 november, Handvaardigheid circuit groep 3/4/5 van start!

  Vandaag is het handvaardigheid circuit van groep 3,4,5 van start gegaan! 

  De kinderen zijn vandaag begonnen met de eerste les. Wat worden er leuke dingen gemaakt en wat werd er vandaag hard en gezellig gewerkt. De komende weken gaan we aan de slag met techniek, hout, papier-mache, vingerhaken en nog meer!


  27 november, Wereldoriƫntatie in groep 4-6

  In de klas praten en werken we al een tijdje met meester Jurjen over Eise Eisinga.

  Op maandag 27 november hebben we een wandeling door het dorp gemaakt om o.a. het geboortehuis van Eise Eisinga, het standbeeld en het graf van Eise Eisinga te bezoeken.

  Ook heeft meester ons aangewezen waar vroeger de school van Eise stond en hebben we veel geleerd over het leven van Eise Eisinga


  23 november, Pietengym met meester Luca!

  Vanmorgen hadden we pietengym met onze gymmeester! We moesten op het dak klimmen, pakjes in de schoorsteen gooien, zwaaien met de touwen van het ene op het andere dak en nog veel meer. Het was erg leuk en na afloop kregen we alkemaal een pietendiploma!! 


  23 november, Waterpret op het schoolplein!

  Omdat het de afgelopen dagen erg had geregend, was er een grote plas ontstaan op het plein. De kinderen van groep 2 vonden dat niet erg en hebben prachtig gespeeld met het water!!


  21 november, Sinterklaaskoorts in groep 2!

  Nu Sinterklaas weer in het land is zijn er spannende weken aangebroken! We spelen, werken en zingen over Sinterklaas en zijn pieten. Vol verwachting klopt ons hart!


  14 november, Nog steeds volop herfst!

  We hebben alweer bijna drie weken gewerkt over de herfst en weten van alles over bomen, paddestoelen, de dieren die wonen in het bos en het weer in de herfst! We hebben geknutseld, getekend, liedjes geleerd en vooral veel spelletjes gedaan over de herfst! Leuk en leerzaam!


  7 november, MijnSchool app

  Hoe neem ik de app in gebruik voor een Android telefoon?

  U vindt in de bijlage het stappenplan om de MijnSchoolapp te installeren op uw Android telefoon.


  7 november, EU-Schoolfruit

  Het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma gaat volgende week van start.

  EU-Schoolfruit stimuleert kinderen samen fruit en groente te eten in de klas.

  De kinderen krijgen op drie vaste dagen in de week gedurende eenentwintig weken een portie groente of fruit uitgereikt tijdens de  ochtendpauze.

  De kinderen krijgen elke woensdag, donderdag en vrijdag schoolfruit aangeboden.


  6 november, Plickers in groep 5

  De afgelopen weken hebben we in groep 5 quizvragen bedacht bij taal. Bijvoorbeeld: ‘ Wat is een synoniem?’ De kinderen moesten hier vier verschillende antwoorden bij bedenken. Nu zijn we al weer bij het einde van het hoofdstuk en hebben de quiz met z’n allen gespeeld. Super gezellig!


  2 november, bibliotheekbezoek

  De kinderen van groep zijn op 16 oktober naar de bibliotheek geweest en op 30 oktober is juf Lydie van de bibliotheek in de klas geweest en de kinderen mochten iets vertellen over het boek wat ze hadden uitgekozen in de bibliotheek.