Nieuws

Hieronder leest u over alles wat er op It Anker leeft en speelt.

  30 november, Sint op facebook

  Geachte ouders,verzorgers,

  Vrijdag 4 december hoopt Sint weer een bezoekje te brengen op It Anker.

  Helaas is het vanwege COVID-19 niet mogelijk om Sinterklaas met zijn allen te ontvangen op school. Om iedereen toch deel uit te laten maken van dit leuke feest hopen we vanaf de facebookpagina de aankomst live uit te zenden. 

  Rond ongeveer 8.15 uur zal de livestream starten en zal ongeveer 15 minuten duren. 

  U kunt via facebook; Aankomst sinterklaas basisschool it Anker  online evenement liken. 

  Alvast bedankt namens Sinterklaas en de regelpieten.


  26 november, De opbrengst van de mandarijnenactie!

  De opbrengst van de mandarijnenactie:

  €1377,-  !!!

  Fantastisch wat al die oranje vitamientjes hebben opgeleverd!

  Dank aan alle kinderen die enthousiast bezig zijn geweest met de verkoop.
  Dank aan hun ouders voor de hulp die hierbij nodig was.
  En tot slot: dank aan alle mandarijneneters!

   

  Volg ons ook op Facebook: facebook.com/nieuwschoolpleinitanker

   


  1 oktober, Kinderboekenweek 'En toen...' in groep 5b/6

  Gisterochtend hebben we de kinderboekenweek met de hele school feestelijk geopend in de centrale ruimte van de school. De juffen en heel veel kinderen waren prachtig verkleed! We hebben het lied ‘Tijdmachien’ met z’n allen gezongen, waarbij groep 5b/6 nog een belangrijke rol had met de boomwhackers en ritmes klappen, en daarnaast werd er vrolijk gedanst! Alisha uit groep 7 heeft het gedicht “In de bieb staan tijdmachines” prachtig voorgedragen. 

   

  In de klas lezen we samen uit het boek ‘Buiten is het oorlog’, over Anne Frank en de wereld waarin ze leefde. Met dit boek gaan we de komende week verschillende opdrachten doen. Groep 6 heeft gister ook een verhaal (met verschillende alinea’s) over de kinderboekenweek geschreven.

   

  Vanochtend kwam juf Lydie van de bibliotheek een gastles geven. We hebben met de hele klas een spel gespeeld, erg gezellig! Ook kreeg iedereen nog een leuk boekje om in te werken. In het fotoalbum vinden jullie alvast wat foto’s van al deze activiteiten.


  20 augustus, Groep 5/6 aan de slag met groepsvorming, mindset en elkaar beter leren kennen...

  Hierbij nog wat foto's van een paar activiteiten van de afgelopen dagen. Om elkaar nog beter te leren kennen hebben we verschillende spellen en opdrachten gedaan. Ook hebben we het erover gehad dat fouten maken belangrijk is, van fouten kun je immers leren! En wat de kinderen dit jaar precies willen leren hebben ze op vlaggetjes geschreven die het lokaal al mooi opvrolijken. 

  Helaas missen we nog een paar kinderen in de klas die ziek thuis zitten. We hopen dat we snel weer compleet zijn. Heel veel beterschap voor jullie!