Nieuws

Hieronder leest u over alles wat er op It Anker leeft en speelt.

  20 oktober, Beplanting bij de schommels

  Vanmorgen hebben de kleuters samen met de juffen en twee ouders van de pleincommissie nieuwe struikjes geplant. De kinderen hielpen geweldig mee. Het wordt steeds groener op ons schoolplein.

  Met vriendelijke groet,

  De Pleincommissie.

   

   


  9 oktober, EU Schoolfruit!

  Onze school is uitgekozen om deel te nemen aan EU Schoolfruit! Daar zijn we heel blij mee. 

   

  We ontvangen vanaf begin november gedurende twintig weken, drie porties gratis groente/fruit per leerling per week, gefinancierd door de Europese Unie. Dat is niet alleen lekker, maar ook heel gezond! 

  We starten in week 46, vanaf dan krijgt u ook elke week, via Mijnschool, te horen welke groente/fruit de kinderen in de betreffende week krijgen.


  1 oktober, Kinderboekenweek 'En toen...' in groep 5b/6

  Gisterochtend hebben we de kinderboekenweek met de hele school feestelijk geopend in de centrale ruimte van de school. De juffen en heel veel kinderen waren prachtig verkleed! We hebben het lied ‘Tijdmachien’ met z’n allen gezongen, waarbij groep 5b/6 nog een belangrijke rol had met de boomwhackers en ritmes klappen, en daarnaast werd er vrolijk gedanst! Alisha uit groep 7 heeft het gedicht “In de bieb staan tijdmachines” prachtig voorgedragen. 

   

  In de klas lezen we samen uit het boek ‘Buiten is het oorlog’, over Anne Frank en de wereld waarin ze leefde. Met dit boek gaan we de komende week verschillende opdrachten doen. Groep 6 heeft gister ook een verhaal (met verschillende alinea’s) over de kinderboekenweek geschreven.

   

  Vanochtend kwam juf Lydie van de bibliotheek een gastles geven. We hebben met de hele klas een spel gespeeld, erg gezellig! Ook kreeg iedereen nog een leuk boekje om in te werken. In het fotoalbum vinden jullie alvast wat foto’s van al deze activiteiten.


  20 augustus, Groep 5/6 aan de slag met groepsvorming, mindset en elkaar beter leren kennen...

  Hierbij nog wat foto's van een paar activiteiten van de afgelopen dagen. Om elkaar nog beter te leren kennen hebben we verschillende spellen en opdrachten gedaan. Ook hebben we het erover gehad dat fouten maken belangrijk is, van fouten kun je immers leren! En wat de kinderen dit jaar precies willen leren hebben ze op vlaggetjes geschreven die het lokaal al mooi opvrolijken. 

  Helaas missen we nog een paar kinderen in de klas die ziek thuis zitten. We hopen dat we snel weer compleet zijn. Heel veel beterschap voor jullie!